Filmovi

Dobrodošli na moj blog

08.02.2009.

Toše: The Hardest Thing

Ekskluzivan pogled u pozadinu nastajanja istoimenog engleskog glazbenog albuma neprežaljene makedonske zvijezde. Od malih je nogu pokazivao sklonost k glazbi. Glazbeni dar je naslijedio od majke Domenike i oca Nikole, a obrazovao se na Glazbenoj akademiji. Studirao je solo pjevanje i bio među najboljim studentima. Karijeru pop pjevača započeo s petnaest godina nastupom na festivalu Makfest. Godinu kasnije započinje suradnju s Grigorom Koprevom. Vrata makedonske glazbene scene otvorile su mu pjesme 'Usne na usnama' i 'Sunce u tvojoj zlatnoj kosi'. 1999. godine izdaje svoj prvi album 'Negdje u noći' i održava svoj prvi samostalni koncert. 2001. godine započinje suradnju s menadžericom Ljiljanom Petrović i izdaje svoj treći album 'Ako me pogledaš u oči'. 2002. održava turneju izvan Makedonije. Postiže veliki uspjeh i u Srbiji, Bosni i Hrecegovini a kasnije i u Hrvatskoj i Sloveniji. Glazbena kritika ga proziva pjevačem anđeoskog glasa, a 2003. godine dobiva Humanitarnu nagardu Majke Tereze za humanitarni rad. Uskoro postaje ambasador UNICEF-a i ubrzo nakon toga snima pjesmu 'This world' koja postaje UNICEF-ova himna. 2004. godine izdaje albume 'Pratim te' i 'Dan za nas', a na Hrvatskom radijskom fetsivalu osvaja glavnu nagradu. 2007. izdaje album 'Igra bez granica', s već postignutim statusom međunarodne glazbene zvijezde. Iste godine snima i album na engleskom kojim je planirao započeti širu inozemnu karijeru. Toše Proeski tragično je poginuo u automobilskoj nesreći 16. listopada 2007., a 17. listopada je u Makedoniji proglašen danom žalosti.

08.02.2009.

High School Musical 3: Maturanti

Novi glazbeni brojevi i plesne točke u izvedbi dobro poznatih i uigranih srednjoškolaca. U naša kina stigao je najnoviji nastavak popularne Disneyeve franšize za mlade koji je u nešto više od mjesec dana prikazivanja zaradio preko 88 milijuna dolara na američkom box officeu. Ponukani velikim uspjehom prethodnih filmova, koji su bili osmišljeni kao televizijski projekti, producenti su 'otkrili' novi izvor zarade i tako odlučili 'Maturante' najprije plasirati na veliko platno. A da je 'High School Musical' prava zlatna riznica pokazuje i činjenica da su prethodna dva filma popratili i jednako popularni soundtrack albumi koji su neko vrijeme čak bili i na prvom mjestu Billboardove ljestvice. Radnja se nastavlja na ono što su započeli 'Gimnazijalci', a nastavio 'High School Musical 2' – glavni akteri, ljubavni par koji čine košarkaš Troy i štreberica Gabriella te njihovi školski prijatelji, su ove godine maturanti i pred njima je važna životna odluka. Kako im se nemilosrdno približava upis na studij, prisiljeni su suočiti se s neugodnom činjenicom da će uskoro biti razdvojeni, s obzirom na to da nakon mature namjeravaju upisati različite fakultete. Uskro počinju i pripreme za proljetni mjuzikl u kojem će pokazati sve ono što ih muči – iskustva, nade i strahove o svojoj budućnosti.

08.02.2009.

Grom

Grom je suvremeni četveronožni junak sa mnoštvom supermoći. Barem je tako u njegovom televizijskom showu, ali tada prisilno upoznaje stvarni svijet. Za ovog super-psa svaki je dan prepun avantura, opasnosti i intrige – barem dok je pod svjetlom kamera. On je odrastao na filmskom setu te je s vremenom počeo i vjerovati da je sve ono što se odvija u njegovom izmišljenom televizijskom showu istinito te da je on zbilja genetski programiran kako bi imao posebne moći, uključujući nevjerojatnu snagu, laserski vid i snažan super-lavež. No, kada zvijezda televizijske hit serije greškom bude transportirana iz svog holivudskog studija u New York, za njega započinje najveća avantura do sada. Njegova najnovija misija je putovanje kroz čitavu Ameriku, kroz stvarni svijet, kako bi se vratio svojoj vlasnici, glumici Penny. U trenutku kad surova stvarnost po prvi put pod upitnik stavlja njegove zablude, Grom otkriva da je njegov čitav dotadašnji život bio jedna velika laž. Ili možda nije? Naoružan tek vlastitim tlapnjama da su njegove nevjerojatne vještine i moći stvarne, uz pomoć dvoje neobičnih suputnika, ofucane i napuštene kućne mačke Mittens i televizijom opsjednutog hrčka po imenu Rhino, Bolt otkriva da mu nisu potrebne natprirodne moći da postane stvarni junak.

Filmovi
<< 02/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728