Filmovi

Dobrodošli na moj blog

01.02.2009.

Grad svijetla

01.02.2009.

Grad Svjetla

Stanovnici Grada Svjetla već generacijama žive pod Zemljinom površinom i zaista su napredovali od u tom čudesnom i očaravajućem svijetu. Sve je započelo pred skoro dvjesto godina kada su Graditelji izgradili ovaj veličanstveni grad i njegovo srce – ogromni Generator koji omogućava život pod zemljom. No, sada se javio problem. Rok trajanja generatora polako ističe i sve su češća zamračenja, a nitko ne zna gdje su upute za obnovu koje su Graditelji ostavili građanima. Iako ulice polako propadaju u tamu, a blistava svjetla počinju treperiti i blijedjeti, ovaj podzemni svijet pokušava živjeti unutar svojih navika i običaja. Za studente, među kojima su Lina i Doon, došao je veliki trenutak u njihovim mladim životima – Dan dodjele poslova, kada će gradonačelnik stajati pred diplomantima dok oni lutrijom biraju kako će do kraja svog života doprinositi društvu. Lina se moli svom svojom snagom da postane glasnik i očajna je kada dobije posao održavanja cjevovoda ispod grada, a njezin kolega, Doon, koji povrh svega želi raditi u Generatoru, uspaniči se kada izvuče posao glasnika. Doon joj tada predloži da se zamjene i tako nastaje neočekivano prijateljstvo koje će promijeniti živote svih stanovnika Grada Svjetla. Doon i Lina odgovorno i marljivo obavljaju svoje poslove, sve dok jednog dana Lina ne otkrije misterioznu kutiju. Uspjeva je otvoriti i uz Doonovu pomoć pokušava otkriti što znače tajanstveni papiri koji su se skrivali u njoj. Kako zamračenja bivaju sve češća, njih dvoje shvaćaju da bi informacije u kutiji mogle biti spasonosne za njihov grad i sugrađane. Utrkujući se s vremenom, dvoje prijatelja slijede tragove i uspješno izbjegavaju korumpirane političare i sumnjive likove koji ih pokušavaju omesti u postizanju njihovog cilja – vraćanja svjetla Gradu Svjetla.

01.02.2009.

Underworld: Pobuna Likana

Svi dobro znaju da su vampiri i vukodlaci zakleti neprijatelji, a ta međusobna netrepeljivost' (čitaj: kada se sretnu na ulici, ili u superxafsu, lete noževi, kandže, očnjaci i kolčevi) traje tisućama godinama. No, ono što malo ljudi zna je da su ove dvije inače simpatične i druželjubive vrste vodile jedan od najkrvavijih, najnemilosrdnijih i najopasnijih ratova koji je započeo još u Mračnom dobu. Danas je situacija mnogo mirnija, iako se mrtvi svakodnevno broje i na jednoj i na drugoj strani. No, bitno je da se nikakve veće vojne akcije i ofenzive ne poduzimaju pa je body count relativno malen. Sve do sada. Kako i sam naslov kaže, Likani su se pobunili i eto problema. Prvo da razjasnimo tko su uopće Likani. To je jedna posebno opasna, krvoločna i ratoborna vrsta vukodlaka kojoj je dosta silnog 'natezanja' i premišljanja te žele jednom zauvijek istrijebiti vampire i vladati Underworldom. Cijela priča kulminira na drevnim ulicama Budimpešte, gdje sukob doživljava neočekivani preokret. Prokleta romansa između Luciana, vukodlaka koji robuje vampirima, i Sonje, vampirice i kćerke 'old school' vampira Viktora, pokreće seriju nezamislivih događaja koji zapečaćuju tragičnu sudbinu svih onih koji ih slijede.

01.02.2009.

MAMMA MIA

Na očaravajućem grčkom otoku Kalokairi, u hotelu Villa Donna kojeg vodi Donna (Meryl Streep) s kćeri Sophie i njezinim zaručnikom Skyem, započinje cijela avantura. Sophie je pronašla majčin skandalozno tajni dnevnik i pročitala da bi njezin otac mogao biti biznismen Sam Carmichael (Pierce Brosnan), avanturist Bill Anderson ili bankar Harry Bright (Colin Firth). Svu ih je trojicu potajno pozvala na svoje vjenčanje vjerujući da će otkriti koji je od njih njezin pravi. Njih trojica, svaki sa svoje strane svijeta, vraćaju se na otok i ženi koja ih je očarala dvadeset godina ranije. Kada stignu na otok Sophie ih krišom odvodi u njihove sobe i objašnjava im da im je ona poslala pozivnice, a ne njezina majka. Preklinje ih da se skrivaju od Donne do samog vjenčanja, gdje će joj prirediti ogromno iznenađenje – ugledat će svoje stare prijatelje koje nije vidjela već godinama. No, Donna ipak ugleda trojicu muškaraca koje nikada nije zaboravila, a oni smišljaju ne baš pretjerano inteligentne isprike za svoj dolazak. Donna je odlučna – oni moraju otići. Vidljivo potresena, povjerava prijateljicama tajnu koju nikad nikome nije otkrila – nije sigurna koji je od te trojice zapravo Sophiein otac.

Filmovi
<< 02/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728