Filmovi

Dobrodošli na moj blog

21.02.2009.

Velika avantura malog dinosaura

U srcu Pacifičkog oceana nalazi se jedan pravi mali otočni raj zvan Tikwu. Taj je otok stvarno poseban, a takvim ga ne čine egzotične podvodne spilje, aktivni vulkani, ili pak kristalno čista voda, već upravo njegovi stanovnici. Tikwu je dom simpatičnog profesora Tibbertona, kao i njegovih nestašnih prijatelja – raznoraznih životinjica koje govore. Ima tu pingvina, ptica, morževa, svinja i tko zna još čega, ali jedan stanovnik otoka zbilja je neuobičajen, a to je mali dinosaur Impy. Radnja filma započinje na dan njegovog rođendana i cijeli otok se potrudio oko proslave. Napravljena je torta, organizirana velika fešta te pripremljen jedan neuobičajen poklon – slatka, mala panda Bamboo koja će postati novi stanovnik čudesnog otoka i Impyjeva mlađa sestrica. Daleko od otoka Tikiwu, lukavi poduzetnik Barnaby sprema se za otvaranje svog zabavnog parka 'Barnaby World'. Njegovi ulagači, tri arapska šeika, dolaze da pomno pogledaju svoju investiciju dan prije velikog otvaranja. Barnaby, zajedno sa svojim tupavim psom Ottom, provede goste parkom da im pokaže sve njegove čari. Međutim, njegovi gosti nisu baš impresionirani najvećim toboganom na svijetu i ukletim škotskim dvorcem, kao ni Eddyjem, duhom koji svira gajde u tom istom dvorcu. Kada se golemi mehanički dinosaur pokvari već pri prvoj vožnji, šeici su i više nego nezadovoljni. Daju Barnabyju rok od sedam dana da pronađe pravog dinosaura ili će u protivnom biti povučena sva novčana sredstva.

14.02.2009.

Priča o mišu zvanom Despero

Nekada davno, stanovnici dalekog i nepoznatog kraljevstvu Dor živjeli su kao u bajci – svaki dan bio je ispunjen smijehom i veseljem, slasne hrane bilo je u izobilju, a u zraku kao da se mogla osjetiti pozitivna i očaravajuća magija. No, jednoga dana dogodila se strašna nesreća koja je slomila kraljevo srce, jako rastužila princezu i razočarala narod. Odjednom se nad prekrasno kraljevstvo nadvila tama i sve je postalo sivo i beživotno. I tako je bilo sve dok se u selu miševa koje živi i diše ispod ljudskih ulica i kuća nije rodio mali Despero. Od samog početka bilo je jasno da se on razlikuje ne samo od svojih vršnjaka, već i od cjelokupne mišje populacije. Despero je hrabar, neustrašiv i pustolovan, ali živi u zajednici koja umjesto ovih vrlina radije bira strah i skromnost. Uskoro ovaj klempavi mišić shvati kako je ova sredina premala za njegove velike apetite te da neće nikada ispuniti svoje viteške snove ako ostane sa svojom familijom. On tada napušta društvo i kreće u avanturu zvanu ljudski svijet. Na tom uzbudljivom putovanju pridružuje mu se Roscuro, miš koji ima svoje vlastite razloge za odlazak. Njih dvoje nisu dugo čekali na svoju prvu veliku pustolovinu – upoznali su princezu Peu kojoj Despero želi pomoći, a njegov prijatelj Roscuro se pak zaljubi u nju. Uskoro ova dva mišića upoznaju i cijelu paletu najrazličitijih likova kraljevstva Dor, od princezine služavke koja sanja o tome da će jednoga dana i ona sama biti princeza, do zlog vođe štakora koji želi napakostiti i nauditi ljudima. I tako Despero i Roscuro kreću na nevjerovatno putovanje koje će im zauvijek promijeniti pogled na svijet, ali i na same sebe.

 

08.02.2009.

Toše: The Hardest Thing

Ekskluzivan pogled u pozadinu nastajanja istoimenog engleskog glazbenog albuma neprežaljene makedonske zvijezde. Od malih je nogu pokazivao sklonost k glazbi. Glazbeni dar je naslijedio od majke Domenike i oca Nikole, a obrazovao se na Glazbenoj akademiji. Studirao je solo pjevanje i bio među najboljim studentima. Karijeru pop pjevača započeo s petnaest godina nastupom na festivalu Makfest. Godinu kasnije započinje suradnju s Grigorom Koprevom. Vrata makedonske glazbene scene otvorile su mu pjesme 'Usne na usnama' i 'Sunce u tvojoj zlatnoj kosi'. 1999. godine izdaje svoj prvi album 'Negdje u noći' i održava svoj prvi samostalni koncert. 2001. godine započinje suradnju s menadžericom Ljiljanom Petrović i izdaje svoj treći album 'Ako me pogledaš u oči'. 2002. održava turneju izvan Makedonije. Postiže veliki uspjeh i u Srbiji, Bosni i Hrecegovini a kasnije i u Hrvatskoj i Sloveniji. Glazbena kritika ga proziva pjevačem anđeoskog glasa, a 2003. godine dobiva Humanitarnu nagardu Majke Tereze za humanitarni rad. Uskoro postaje ambasador UNICEF-a i ubrzo nakon toga snima pjesmu 'This world' koja postaje UNICEF-ova himna. 2004. godine izdaje albume 'Pratim te' i 'Dan za nas', a na Hrvatskom radijskom fetsivalu osvaja glavnu nagradu. 2007. izdaje album 'Igra bez granica', s već postignutim statusom međunarodne glazbene zvijezde. Iste godine snima i album na engleskom kojim je planirao započeti širu inozemnu karijeru. Toše Proeski tragično je poginuo u automobilskoj nesreći 16. listopada 2007., a 17. listopada je u Makedoniji proglašen danom žalosti.

08.02.2009.

High School Musical 3: Maturanti

Novi glazbeni brojevi i plesne točke u izvedbi dobro poznatih i uigranih srednjoškolaca. U naša kina stigao je najnoviji nastavak popularne Disneyeve franšize za mlade koji je u nešto više od mjesec dana prikazivanja zaradio preko 88 milijuna dolara na američkom box officeu. Ponukani velikim uspjehom prethodnih filmova, koji su bili osmišljeni kao televizijski projekti, producenti su 'otkrili' novi izvor zarade i tako odlučili 'Maturante' najprije plasirati na veliko platno. A da je 'High School Musical' prava zlatna riznica pokazuje i činjenica da su prethodna dva filma popratili i jednako popularni soundtrack albumi koji su neko vrijeme čak bili i na prvom mjestu Billboardove ljestvice. Radnja se nastavlja na ono što su započeli 'Gimnazijalci', a nastavio 'High School Musical 2' – glavni akteri, ljubavni par koji čine košarkaš Troy i štreberica Gabriella te njihovi školski prijatelji, su ove godine maturanti i pred njima je važna životna odluka. Kako im se nemilosrdno približava upis na studij, prisiljeni su suočiti se s neugodnom činjenicom da će uskoro biti razdvojeni, s obzirom na to da nakon mature namjeravaju upisati različite fakultete. Uskro počinju i pripreme za proljetni mjuzikl u kojem će pokazati sve ono što ih muči – iskustva, nade i strahove o svojoj budućnosti.

08.02.2009.

Grom

Grom je suvremeni četveronožni junak sa mnoštvom supermoći. Barem je tako u njegovom televizijskom showu, ali tada prisilno upoznaje stvarni svijet. Za ovog super-psa svaki je dan prepun avantura, opasnosti i intrige – barem dok je pod svjetlom kamera. On je odrastao na filmskom setu te je s vremenom počeo i vjerovati da je sve ono što se odvija u njegovom izmišljenom televizijskom showu istinito te da je on zbilja genetski programiran kako bi imao posebne moći, uključujući nevjerojatnu snagu, laserski vid i snažan super-lavež. No, kada zvijezda televizijske hit serije greškom bude transportirana iz svog holivudskog studija u New York, za njega započinje najveća avantura do sada. Njegova najnovija misija je putovanje kroz čitavu Ameriku, kroz stvarni svijet, kako bi se vratio svojoj vlasnici, glumici Penny. U trenutku kad surova stvarnost po prvi put pod upitnik stavlja njegove zablude, Grom otkriva da je njegov čitav dotadašnji život bio jedna velika laž. Ili možda nije? Naoružan tek vlastitim tlapnjama da su njegove nevjerojatne vještine i moći stvarne, uz pomoć dvoje neobičnih suputnika, ofucane i napuštene kućne mačke Mittens i televizijom opsjednutog hrčka po imenu Rhino, Bolt otkriva da mu nisu potrebne natprirodne moći da postane stvarni junak.

02.02.2009.

Sumrak

Vampirima tinejdžerima nikada nije bilo teže – ozonske rupe, Buffy, češnjak u prehrani, itd. A još kad s prvom ljubavi dođu i bubuljice... Bella Swan oduvijek je bila malo drukčija te se nikada nije uklopila među svoje vršnjake. Doduše, nije ni pokušavala jer svoje umišljene i plastične školske kolegice nikada i nije smatrala interseantnim i zanimljivim društvom. I tako je naša Bella gubila dane u sunčanom Phoenixu, sve dok pred nju nije stavljen izbor – roditelji su joj se razveli, a na njoj je bilo da odluči s kime želi živjeti. Izabrala je oca koji se preselio u kišni i magloviti gradić Forks, iako i nije očekivala da će to u njen život unijeti neke velike promjene. No, nakon nekoliko dana u novom okruženju i u novoj školi, Bella zapazi misterioznog Edwarda koji ju jednostavno obori s nogu. Nakon što ga malo bolje upozna, shvati da u životu nije upoznala takvu osobu. Pametan je, dosjetljiv i ima odličan smisao za humor te joj se čini da svaki put kada je pogleda, da točno zna kako se ona osjeća i što misli. Bila je to ljubav na prvi pogled, ali Edward Bellu ipak želi održati na distanci i za njega postaje prava muka boriti se protiv ovog, za njega novog, osjećaja fatalne privlačnosti i ljubavi. Bella uskoro sazna o čemu se radi kada vidi svoju novu simpatiju u akciji – on može trčati brže od leparda, zaustaviti auto golim rukama i posjeduje dar vječne mladosti. On je vampir, kao i svi članovi njegove obitelji te su pronašli način kako uz to biti i funkcionalni članovi zajednice – piju samo životinjsku krv. Edward je osjetio da polako gubi kontrolu nad samim sobom kad je s Bellom i zato ju je odbijao od sebe. Povjerio joj je svoju tajnu u nadi da će se ona uplašiti i pobjeći što je dalje moguće, ali dogodilo se upravo suprotno. Činjenica da je on vampir samo je još više zainteresirala Bellu i uskoro ovaj mladi par postaje nerazdvojan. Međutim, kako Edwardova unutarnja borba postaje sve žešća, tako Bellu sve više prožima snažna želja da postane jedna od njih. Možda bi čak i uspjeli živjeti donekle normalnim životom da u Forks nije došla nova skupina vampira koji se uopće ne kontroliraju i koji ljude gledaju kao ukusan obrok. Njihova najnovija meta postaje upravo Bella i sada se ona i Edward moraju boriti ne samo za spas svoje ljubavi, već i svojih života.

02.02.2009.

WALL*E

Originalna i uzbudljiva komedija o odlučnom malom robotu koji nakon stotina godina samoće upozna ljubav. Radnja je smještena u daleku, ali ne tako nemoguću budućnost. Ljudski rod je napustio Zemlju zbog toga što je postala prenatrpana smećem nastalim od proizvoda velike, moćne i korumpirane multi-nacionalne kompanije Buy N Large. Na planetu su ostavili mnogo malih robota čistača sa zadaćom da raščiste taj nered kako bi Zemlja ponovo postala naseljiva. No zbog greške u programu, svi su se roboti pokvarili. Osim jednoga. On je WALL*E (skraćenica za Waste Alocation Load Lifter Earth-Class), sam samcat na cijeloj planeti. Društvo mu pravi samo nekoliko žohara, ali to se uskoro mijenja. Odjednom se pojavljuje još jedan robot, točnije robotica EVE (Extra-terrestrial Vegetation Evaluator) koju su ljudi poslali u izvidnicu da procijeni kako napreduje čišćenje Zemlje. Uz nju zaljubljeni WALL*E odmah zaboravlja na sav taj silni otpad te se upušta u avanturu života. Jednog dana WALL*E spasi EVE od pješčane oluje te se zaljubi u nju. Kako bi je zadivio pokaže joj malu biljku koja je uspjela izrasti među smećem. EVE uzima biljku te se deaktivira, a jedini znak života na njoj je malo zeleno treptavo svjetlo. WALL*E ne shvaća što joj se dogodilo, ali on je odan svojoj ljubavi – štiti je od vjetra, kiše i grmljavine. Uskoro na Zemlju stiže veliki svemirski brod kojim upravljaju ljudi i koji je došao po EVE. WALL*E se prošverca i uskoro saznaje da su svi ljudi koji su napustili Zemlju prije sedamsto godina i dalje pod utjecajem Buy N Large kompanije. I kada zločesta kompanija, kako bi spriječila naseljavanje, otme biljku sa Zemlje, WALL*E, EVE i ekipa pokvarenih robota organiziraju pobunu.

01.02.2009.

Grad svijetla

01.02.2009.

Grad Svjetla

Stanovnici Grada Svjetla već generacijama žive pod Zemljinom površinom i zaista su napredovali od u tom čudesnom i očaravajućem svijetu. Sve je započelo pred skoro dvjesto godina kada su Graditelji izgradili ovaj veličanstveni grad i njegovo srce – ogromni Generator koji omogućava život pod zemljom. No, sada se javio problem. Rok trajanja generatora polako ističe i sve su češća zamračenja, a nitko ne zna gdje su upute za obnovu koje su Graditelji ostavili građanima. Iako ulice polako propadaju u tamu, a blistava svjetla počinju treperiti i blijedjeti, ovaj podzemni svijet pokušava živjeti unutar svojih navika i običaja. Za studente, među kojima su Lina i Doon, došao je veliki trenutak u njihovim mladim životima – Dan dodjele poslova, kada će gradonačelnik stajati pred diplomantima dok oni lutrijom biraju kako će do kraja svog života doprinositi društvu. Lina se moli svom svojom snagom da postane glasnik i očajna je kada dobije posao održavanja cjevovoda ispod grada, a njezin kolega, Doon, koji povrh svega želi raditi u Generatoru, uspaniči se kada izvuče posao glasnika. Doon joj tada predloži da se zamjene i tako nastaje neočekivano prijateljstvo koje će promijeniti živote svih stanovnika Grada Svjetla. Doon i Lina odgovorno i marljivo obavljaju svoje poslove, sve dok jednog dana Lina ne otkrije misterioznu kutiju. Uspjeva je otvoriti i uz Doonovu pomoć pokušava otkriti što znače tajanstveni papiri koji su se skrivali u njoj. Kako zamračenja bivaju sve češća, njih dvoje shvaćaju da bi informacije u kutiji mogle biti spasonosne za njihov grad i sugrađane. Utrkujući se s vremenom, dvoje prijatelja slijede tragove i uspješno izbjegavaju korumpirane političare i sumnjive likove koji ih pokušavaju omesti u postizanju njihovog cilja – vraćanja svjetla Gradu Svjetla.

01.02.2009.

Underworld: Pobuna Likana

Svi dobro znaju da su vampiri i vukodlaci zakleti neprijatelji, a ta međusobna netrepeljivost' (čitaj: kada se sretnu na ulici, ili u superxafsu, lete noževi, kandže, očnjaci i kolčevi) traje tisućama godinama. No, ono što malo ljudi zna je da su ove dvije inače simpatične i druželjubive vrste vodile jedan od najkrvavijih, najnemilosrdnijih i najopasnijih ratova koji je započeo još u Mračnom dobu. Danas je situacija mnogo mirnija, iako se mrtvi svakodnevno broje i na jednoj i na drugoj strani. No, bitno je da se nikakve veće vojne akcije i ofenzive ne poduzimaju pa je body count relativno malen. Sve do sada. Kako i sam naslov kaže, Likani su se pobunili i eto problema. Prvo da razjasnimo tko su uopće Likani. To je jedna posebno opasna, krvoločna i ratoborna vrsta vukodlaka kojoj je dosta silnog 'natezanja' i premišljanja te žele jednom zauvijek istrijebiti vampire i vladati Underworldom. Cijela priča kulminira na drevnim ulicama Budimpešte, gdje sukob doživljava neočekivani preokret. Prokleta romansa između Luciana, vukodlaka koji robuje vampirima, i Sonje, vampirice i kćerke 'old school' vampira Viktora, pokreće seriju nezamislivih događaja koji zapečaćuju tragičnu sudbinu svih onih koji ih slijede.

01.02.2009.

MAMMA MIA

Na očaravajućem grčkom otoku Kalokairi, u hotelu Villa Donna kojeg vodi Donna (Meryl Streep) s kćeri Sophie i njezinim zaručnikom Skyem, započinje cijela avantura. Sophie je pronašla majčin skandalozno tajni dnevnik i pročitala da bi njezin otac mogao biti biznismen Sam Carmichael (Pierce Brosnan), avanturist Bill Anderson ili bankar Harry Bright (Colin Firth). Svu ih je trojicu potajno pozvala na svoje vjenčanje vjerujući da će otkriti koji je od njih njezin pravi. Njih trojica, svaki sa svoje strane svijeta, vraćaju se na otok i ženi koja ih je očarala dvadeset godina ranije. Kada stignu na otok Sophie ih krišom odvodi u njihove sobe i objašnjava im da im je ona poslala pozivnice, a ne njezina majka. Preklinje ih da se skrivaju od Donne do samog vjenčanja, gdje će joj prirediti ogromno iznenađenje – ugledat će svoje stare prijatelje koje nije vidjela već godinama. No, Donna ipak ugleda trojicu muškaraca koje nikada nije zaboravila, a oni smišljaju ne baš pretjerano inteligentne isprike za svoj dolazak. Donna je odlučna – oni moraju otići. Vidljivo potresena, povjerava prijateljicama tajnu koju nikad nikome nije otkrila – nije sigurna koji je od te trojice zapravo Sophiein otac.

Filmovi
<< 02/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728